Български кулинари жънат успехи в Италия
Български кулинари жънат успехи в Италия / netinfo

Трима български експерти по висша кулинария спечелиха признание в Италия.

На кулинарния турнир „Артистика 2007“, който се проведе в Римини от 10 до 13 февруари, журито определи България за най-добре представилата се страна. Георги Иванов, Филип Славов и Юри Димов извоюваха два златни и два сребърни медала.

Златото е било присъдено на българите в областта на карвинга - обработката на зеленчуци, а среброто - в сферата на сладкарския дизайн. В конкурса, състоял се в Панаирното градче на Римини, са участвали представители от цял свят.

Турнирът е част от програмата на Световната асоциация на готвачите. Българският отбор е участвал за пръв път в подобен турнир на Апенините. Извоюваното от него има особена стойност, като се има предвид, че става именно в страна, чиято кухня е една от най-известните в света. /БГНЕС/