Българската боза – хит в Европа
Българската боза – хит в Европа / Sofia Photo Agency
Агенция Ananova съобщава, че мъже от цяла Европа са се втурнали към България да купуват „напитката боза” заради свойствата й „да увеличава гърдите на жените”. Влизането на страната в ЕС е премахнало митата, което облекчава износа на стоката от България и вноса й в страните от блока.

Агенцията обяснява подробно как и от какво се приготвя бозата, но неизвестно защо я нарича ту бира, ту ейл, което е английска тъмна бира. Както е добре известно, с боза можеш да се напиеш, само ако й добавиш водка. Тя обаче, според агенцията, била купувана от собственици на барове и магазини от цяла Европа. Те искали да увеличат гръдната обиколка на приятелките и съпругите си.

Константи Барбу премина през Дунава от Румъния, за да купи боза в българския град Русе, информира тържествено агенцията. Той казва: „Надявам се да видя подобрения у жена си. Купих цяла каса.” Австриецът Клаус Шмид от ски курорта Шладминг казва, че планира скоро подобно пътешествие. И добавя: „Чувах за бозата, но беше скъпо особено, като добавиш митото. Сега обаче ще предлагам боза на клиентите си.” /БГНЕС/