Българска следа в нов проект на Tommy Lee
Българска следа в нов проект на Tommy Lee / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Саунд дизайнерът на Дарик Радио Светлин Давидов получи уникален коледен подарък - участие в Back To Before. Това е една от песните от страничния проект на Tommy Lee - Methods of Mayhem.

На сайта thepublicrecord.com всяка седмица Tommy Lee пуска по една песен в демо вариант за свободен даунлоуд. Идеята е всеки да свали парчето свободно, да запише към нея каквото поиска - китари, бас, барабани, или да изпее нещо. И след това да качи своето творение на сайта.

Tommy Lee и продуцентът му Scott Humphrey прослушват предложенията и решават кое от тях да включат в проекта. Закачка към феновете е желанието на музиканта и неговия продуцент всеки да изпрати и видео към предложението си.

Всяка седмица Tommy Lee дава награди за някое от видеата, които са му направили най-голямо впечатление. Тази възможност използва Светлин Давидов. Прочутият фен на Tommy Lee и Mötley Crüe в Дарик и видеооператорът на DarikNews.bg Димитър Искренов направиха видео към парчето Back To Before.

След като гледал видеото, Tommy Lee много харесал предложението на Светлин Давидов и решил да го използва. Така нашият колега става единственият българин, който участва в този проект, а името му ще присъства и в обложката на диска.

Виж видеото, което впечатли Tommy Lee, тук