„Бутилираха бира в препарирани животни
„Бутилираха бира в препарирани животни / снимка: sxc.hu

Шотландска 55-градусова бира, чиято бутилка е поставена в телата на препарирани животни, се разпродаде за по 700 британски лири при надаване в сайта на нейния производител - компанията Брюдог от град Фрейзърбърг, в графство Абърдиншър, предаде АФП.

Началната цена на бирата, която се казва „Краят на историята", беше от 500 британски лири. Пивото се предлагаше в 12 бутилки, поставени в четири препарирани катерици, седем препарирани белки и един препариран заек. Всичките бяха разграбени в интернет буквално за няколко часа, след като компанията ги пусна в продажба.

Суперсилната бира от 55 градуса е на базата на хвойнов плод и има вкус и на мед, мента и канела. Нетрадиционните бутилки за новата бира веднага бяха остро разкритикувани от британски природозащитни организации, пише БТА.

Пивоварната и друг път е била критикувана заради продуктите си. Според специалисти нейната бира „Токио" с 18,2 градуса предизвиквала доста крайни пиянски реакции. През февруари пивоварната пусна на пазара и бирата „Потопете Бисмарк" с 41 градуса. „Бисмарк" беше германският боен кораб, който през Втората световна война потопи британския боен кораб „Худ" с 1418 души екипаж