Брус Уилис и Ален Делон откриха Бала на дебютантките в Париж
Брус Уилис и Ален Делон откриха Бала на дебютантките в Париж / снимка: БГНЕС

Актьорите Брус Уилис и Ален Делон откриха, заедно с дъщерите си, Бала на дебютантките в Париж, в хотел „Крийон“ във френската столица, съобщи АФП. Според хилядолетната аристократична традиция, създадена във Великобритания, младите дъщери на отбраното общество биват представени на света.

Балът на дебютантките в Париж е класиран от списание „Форбс“ сред десетте ежегодни топ събития в света. Малко след полунощ, в блясъка на „Крийон“ Ален Делон покани Брус Уилис да открие бала с Анушка Делон, 18-годишната дъщеря на легендата на френското кино, и 19-годишната Скоут Ларю Уилис, с валс на Нино Рота по музиката от филма на Лукино Висконти „Гепардът“.

Делон изигра главната роля в лентата от 1958 г. по единствената творба на граф Джузепе ди Лампедуза. 50 години по-късно неостаряващият актьор и Брус Уилис размениха дъщерите си на дансинга под аплодисментите на 300 специално поканени за бала и под одобрителните погледи на Розали Ван Бремен и Деми Мур, майките на Анушка и Скоут Ларю. Разведени, родителите се събраха специално по повод изключителното събитие.

Прекъснат през 1968 г., балът е възобновен през 1990 г. През тази година приходите от събитието са за фондацията „Мелита Берн-Шлангер“, занимаваща се с изследвания на инсулиново зависимите болни от диабет. За пръв път обществения си „дебют“ тази година тук направиха и момичета от Египет и Филипините. От САЩ освен дъщерята на Брус Уилис и Деми Мур, бе представена и Били Лурд, дъщеря на актрисата Кари Фишер и внучка на Деби Рейнолдс.