Брус Дженър вече е жена, подобри рекорда на Обама в Twitter (СНИМКИ)
Брус Дженър вече е жена, подобри рекорда на Обама в Twitter (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Преходът на Брус Дженър - бивш олимпийски атлет, телевизионна риалити звезда, доведен баща на Ким Кардашиян и баща на модела Кендъл Дженър, към живот като жена завърши, предадоха световните информационни агенции.

"Наричайте ме Кейтлин", гласи заглавието на юлския брой на сп. "Венити феър", който ще излезе със снимка на корицата на новото "аз" на Брус Дженър. Снимката, заснета от прочутата фотографка Ани Лейбовиц в дома на риалити звездата в Малибу, Калифорния, показва дългокосата Кейтлин Дженър, облечена с корсет без презрамки и седнала на стол с кръстосани крака.

На страниците на списанието са поместени още фотоси на бившия Брус Дженър с различни и "разкриващи" тоалети.

Кейтлин Дженър представи и новия си профил в Twitter с посланието: "Много съм щастлива, че след толкова дълга борба ще изживея истинското си аз. Добре дошла на този свят, Кейтлин. С нетърпение очаквам да те/ме опознаят".

С новия си акаунт бившият Брус Дженър, поставял рекорди в декатлона преди 40 години, подобри постижението на президента на САЩ Барак Обама за най-бързо набиране на последователи в социалната мрежа. В края на май държавният глава откри акаунта си @POTUS (President Оf Тhe United States) в Twitter и само за пет часа събра един милион последователи.

Барак Обама постави световен рекорд в Туитър

По данни на Книгата на рекордите на Гинес профилът на Кейтлин Дженър е събрал един милион последователи за четири часа и три минути.

Сп. "Венити феър" също използва Twitter, за да помести снимката на корицата за юлския си брой с хаштаг #Наричайте ме Кейтлин, отприщвайки вълна от позитивни послания за Дженър. Сред засвидетелствалите подкрепата си са част от децата на Брус Дженър, представители на гей общността и висшата съветничка в Белия дом Валъри Джарет.

Корицата на сп. "Венити феър" идва след двучасовото интервю с Даян Сойър за телевизия Ей Би Си, излъчено на 24 април тази година и гледано от 17,1 милиона зрители, в което Дженър потвърждава трансформацията си.

Бившият олимпиец Брус Дженър и бивш съпруг на матриарха на клановете Кардашиян и Дженър - Крис Дженър, редовно участваше в семейното риалити "Keeping Up with the Kardashians" по телевизия И! Собственото риалити на Кейтлин Дженър, документиращо промяната й, ще стартира по същата телевизия на 26 юли. Дженър отрича, че мотивът за програмата са парите. Риалити звездата настоява, че го прави заради себе си и заради другите хора от трансджендър общността, които се сблъскват с редица проблеми. "Всички засвидетелстваха подкрепата си по време на прехода", споделя Ким Кардашиян, доведената дъщеря на Брус/Кейтлин.

Освен корицата и снимките на страниците на списанието, "Венити феър" пусна и черно-бял клип, документиращ заснемането на корицата. Във видеото звучат "освобождаващите" думи на Кейтлин Дженър: "Брус трябваше да изрича лъжи. Кейтлин няма никакви тайни. С излизането на корицата на сп. "Венити феър" идва свободата".

Първата публична изява като жена ще бъде на 15 юли, когато Кейтлин Дженър ще получи наградата за кураж "Артър Аш" на годишните отличия за спортни постижения, присъждани от кабелната телевизия ESPN. Сред предишните носители на приза са Мохамед Али, Нелсън Мандела и Били Джийн Кинг.

Източник: БТА