Броени часове до концерта на Бон Джоуви у нас
Броени часове до концерта на Бон Джоуви у нас / снимка: БГНЕС, архив
Броени часове до концерта на Бон Джоуви у нас
63966
Броени часове до концерта на Бон Джоуви у нас
  • Броени часове до концерта на Бон Джоуви у нас

Тази вечер Националният стадион „Васил Левски" посреща една от най-известните групи в света - Bon Jovi.

Американските рокери пристигат за първи път в страната ни. В София ще бъде стартът на европейското турне на бандата - „What about now". Билетите за концерта са почти продадени, а в социалните мрежи и форумите е пълно с предложения за покупка и продажба на пропуски.

Легендарната група предизвика фурор сред българските меломани, след като още през миналата година потвърди, че ще открие европейското си турне именно от нашата страна.

Промо билетите, както и тези, гарантиращи места най-близо до сцената, приключиха за рекордно време и биха рекорда за бърза продажба, който до този момент се държеше от други рокаджии - AC/DC, които ни навестиха през 2010 година.

Една от последните новини, свързани със събитието, е, че Bon Jovi си избраха D2 за подгряваща група. Българските рок музиканти обявиха вече и песните, които ще включат в своят 30-минутен сет.

Мотото на концерта на Bon Jovi е „Because we can", в превод „Защото можем", и именно под него групата ще трябва да представи новия си албум, а след това да изпее и най-известните си хитове като "Livin' on a Prayer," "You Give Love a Bad Name," "Blaze Of Glory," "It's My Life".

Във връзка с концерта от 8 часа тази сутрин до 20 часа на 15 май се забранява паркирането на превозни средства на паркинга на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", съобщават от Столичната община.

Забраната важи за пространството между бул. "Цар Освободител" и ул. "Ген. Гурко" в посока НДК. От общината съобщават, че градският транспорт ще върви нормално и ще е основното средство, с което желаещите да чуят групата могат да стигнат до стадиона.

С едни от най-великите песни в историята на рока, Bon Jovi са продали над 125 милиона копия от своите албуми и са една от най-признатите групи изобщо. Те са считани и за една от най-добрите концертни банди.