/ Gulliver/Getty Images
Културата и развлекателният бизнес в САЩ замряха заради настъплението на новия коронавирус, съобщиха световните агенции.

В Ню Йорк бе въведена забрана за събиране на повече от 500 души на едно място, считано от днес. Това принуди културни институции като музея Метрополитън, операта Метрополитън в центъра Линкълн, Нюйоркската филхармония и театрите на Бродуей да затворят.

Театри и концертни зали и в други големи градове на САЩ като Сиатъл, Бостън, Лос Анджелис също затварят. Отменят се и големи културни и развлекателни събития в цялата страна.

САЩ коронавирус
Gulliver/Getty Images

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм препоръча да се отменят събития, които предполагат събирането на едно място на 250 души.

"Уолт Дисни" отмени планираното пускане по екраните на "Мулан", без да посочи нова дата, както и две предвидени за април премиери. "Парамаунт" също отложи представянето на два нови филма.

Без публика се снимат епизодите на популярни тв програми като шоуто на Джими Кимъл, както и вечерните шоу програми на Си Би Ес, Ейч Би Оу и други. Отложени са снимките и на риалити формата "Сървайвър" на Си Би Ес.

САЩ коронавирус
Gulliver/Getty Images

Компанията "Дисни" затваря всичките си тематични паркове в Северна Америка, Европа и Азия.

Отменен е концертът на тийн звездата Били Айлиш в неделя в Медисън скуеър гардън, както и планираните концерти на Шер, Блейк Шелтън, Лизо. За пръв път в историята си турне отменя и рок бандата "Търд ай блайнд".

Боб Дилън отмени турнето си в Япония от 1 до 24 април заради коронавируса.

САЩ коронавирус
Gulliver/Getty Images

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА