Бритни и Кевин се разбраха за децата
Бритни и Кевин се разбраха за децата / БГНЕС

Американската поп звезда Бритни Спиърс и бившият й съпруг Кевин Федърлайн прекратиха продължителната борба за настойничество върху синовете им, но условията по споразумението помежду им няма да бъдат обявени, заявиха адвокатите на двамата.

Адвокатът на Федърлайн Марк Винсънт Каплан заяви, че клиентът му е запазил самостоятелното си настойничество върху Шон Престън, който е на 2 години и половина, и върху 22-месечния Джейдън Джеймс. Според Каплан Бритни ще запази правата си да се вижда със синовете си. Адвокатката на Спиърс Лора Уосър също не коментира условията на споразумението, а само го определи като "победа за цялото семейство". Сега процесът за настойничеството, насрочен за август тази година, може да бъде избегнат. "

Бритни Спиърс изгуби настойничеството на децата си през януари след два кратки престоя в болница за психиатрични изследвания. Двамата с Федърлайн скъсаха през 2006 г., започвайки процедура по развод, приключила миналата година. Животът на Бритни през това време излезе извън контрол. През януари баща й получи правото за настойничество над нея и финансите й, след което поведението й се стабилизира. Тя изчезна от светлините на прожекторите и се върна към работата си, като получи малка роля в телевизионно шоу и подготвя нов албум, съобщава БГНЕС.