Британските спецслужби набират геймъри за работа
Британските спецслужби набират геймъри за работа / netinfo

Британските спецслужби набират за работа геймъри, любители на виртуалните шпионски игри като Tom Clancy's Splinter Cell: Double Agent, пише „Таймс”.

За тази цел правителственият център за комуникации – тайно подразделение, специализирано в прослушване и проследяване на информацията, ще помести непосредствено вътре в игрите обява за набирането на геймъри. Прессекретарят на центъра каза, че по този начин неговата организация се надява да намери сътрудници, които разбират много от компютри, съвременни технологии и изобщо „мислят бързо”.

От организацията казват, че обявата е насочена към представители на мъжкия пол на възраст от 8 до 34 години, пише БГНЕС. Що се отнася до най-младите, за които е още рано да започват работа, главното е да се даде да се разбере, че в бъдеще те имат реален шанс да станат истински таен агент. Впрочем, както отбелязва „Таймс”, геймърите, които мислят, че могат да станат Джеймс Бонд, трябва да бъдат внимателни.

Правителственият център за комуникации, който се занимава с прослушване на записи, както и защита на държавните компютърни системи от хакери, се интересува преди всичко от програмисти.