Британките предпочитат шоколада пред секса
Британките предпочитат шоколада пред секса / netinfo
Повече от половината от британските жени предпочитат шоколада пред секса, сочат данните от последно проучване, направено на Острова, съобщава АФП, цитирана от БГНЕС.

52% от жените предпочитат да изпитат наслаждение с парче шоколад, защото според тях „шоколадът дава гарантирано удоволствие”. „Шоколадът никога не разочарова”, смятат тези британки. В проучването, изготвено за гиганта „Кедбъри”, са се включили 1500 жени. То е дело на психолози от университета в Уелс, които са направили връзка между шоколада и ендорфините, хормоните, които отговарят за настроението и чувството на наслада.

„Не само ендорфинът прави шоколада толкова желан”, смята Пол Хебълуейт, научен директор на компанията. „Докато се разтопява в устата при телесна температура, кремообразната структура на шоколада и уникалният му аромат засягат всички сетива на тялото и повишават чувствителността”, допълни още той.

В различните части на Великобритания и вкусовете са различни. Лондончани са най-запалени по секса, 79% го предпочитат пред шоколада, докато 40% от живеещите в Източна Англия предпочитат парченце от сладкото изкушение. Същевременно проучването е доказало, че половината от британските мъже подаряват шоколад за рождените дни.