Британка не се усмихва от 40 години
Британка не се усмихва от 40 години / Thinkstock/Getty Images

Британката Тес Кристиян 40 години е избягвала да се усмихва, за да не се образуват бръчки по лицето й, съобщи в. "Дейли мейл". Жената съзнателно започнала да се ограничава, когато навършила 10 години.

Кристиян сега е на 50 години. Тя разказва, че този метод за борба със стареенето на кожата й се струва по-естествен, отколкото са инжекциите с ботокс. Британката подчертава, че нито веднъж не е изневерила на решението си. Не се усмихнала дори тогава, когато се родила дъщеричката й.

Тес Кристиян усетила първите резултати от антивъзрастовата си програма, когато станала на 40 години. Тогава установила, че кожата й изглежда доста по-млада от тази на връстничките й. Мъжът, с когото се среща Тес Кристиян, не се оплаква от това, че тя не се усмихва. А приятелите й са я нарекли "Мона Лиза". Те разказват, че на партита жената винаги стряска околните с каменното си изражение на лицето.

Психолози твърдят, че усмивката е необходима за психичното здраве на човека, тъй като предизвиканото от нея движение на лицевите мускули способства за образуването на ендорфин (хормона на щастието).

Не е ясно дали Тес Кристиян ще поиска постижението й да бъде признато за рекорд и вписано в Книгата на Гинес.

Източник: БТА