Британец спечели най-добрата работа в света
Британец спечели най-добрата работа в света / снимкa: БГНЕС

Британски хуманитарен работник и авантюрист спечели конкурса за най-доброто работно място в света, предадоха световните агенции. Най-доброто работно място в света се състои в 6-месечно пребиваване на тропическия остров Хамилтън, който се намира на Големия коралов риф. Конкурсът се организира от туристическата агенция на австралийския щат Куинсланд, за да популяризира туризма в региона.

Победителят е 34-годишният Бен Саутхол. Той работи като хуманитарен служител, но е известен авантюрист. Участва в маратони, скачал е с бънджи, яздил е щраус и е целувал жираф.

Бен спечели финала на конкурса за най-доброто работно място в света след 4-дневно интервю, състояло се на остров Хамилтън. Там се бяха събрали общо 16 финалисти. Те показваха дали отговарят на изискванията на работното място, а именно дали могат да плуват, да се гмуркат, но и да създават и да поддържат блог в интернет.

Бен ще работи като пазач на остров Хамилтън половин година, ще разполага с луксозно жилище на брега на острова, в което има 3 огромни спални и плувен басейн. Той ще получава заплата от 150 австралийски долара /105 щатски долара/.

Пазачът на остров Хамилтън ще има за задача да се наслаждава по цял ден на природните чудеса на райското кътче. Той ще плува на воля, ще кара яхта, ще се пече по плажовете, ще се отдава на подводно гмуркане, ще ходи и до съседните острови. Единственото му по-сериозно задължение ще се състои в това ежеседмично да хвали чудесата на Хамилтън и на околните острови във видеоклипове, който ще се излъчват по интернет.