Британец пред фалит заради грешна диагноза
Британец пред фалит заради грешна диагноза / netinfo

Британецът Джон Брандрик е пред фалит, като причината е грешна диагноза, с която лекарите му предрекли скорошна смърт.

Лекарите поставили на Брандрик диагноза рак и му казали, че му остава една година живот. Мъжът решил да се възползва от оставащото му време и го ударил на живот. Продал колата си, напуснал работа, престанал да плаща ипотеката си и започнал да харчи пари за скъпи вечери и купони, пише БГНЕС. Дори продал дрехите си освен костюма, с който решил да го погребат.

След една година, очаквайки смъртта, той отишъл на преглед и останал поразен – никога не е имал рак. През февруари 2005 г. Брандрик се оплакал от болки в корема. След преглед със скенер било установено, че има рак на панкреаса, голям 5 см. Първите резултати от биопсията показали, че туморът е силно инвазивен, но така и не му е бил направен втори допълнителен тест. Прогнозите сочели, че му остават по-малко от 12 месеца живот.

Сега, след облекчаващата новина, Брандрик трябва да реши финансовите си проблеми. Изглежда, че ще трябва да продаде къщата си за 280 000 британски лири. Мъжът обаче се кани да съди болницата. От болницата пък твърдят, че диагнозата е била поставена според тогавашните резултати от изследванията и че всеки би поставил същата диагноза, пише “Дейли мейл”.