Британците могат без жените си, но не и без колите си
Британците могат без жените си, но не и без колите си / netinfo

Въпреки високите цени на горивата почти четири пети от британците не могат да си представят живота без кола, показва проучване, цитирано от Ройтерс.

От анкетата на социологическата агенция "Попюлъс", обхванала над 18 000 души, членове на Асоциацията на автомобилистите, става ясно също, че три процента от мъжете шофьори по-скоро биха се отказали от жените си, отколкото от това да карат колите си. Не че самото шофиране не им създава проблеми. Като най-дразнещ проблем 30 процента от анкетираните са посочили карането плътно до задната част на автомобила, а 26 на сто се дразнят от шофьорите, които говорят по мобилните си телефони.

Според председателя на Асоциацията на автомобилистите Едмънд Кинг проучването недвусмислено показва, че въпреки поскъпването на горивата, увеличаването на пътния данък и рискованото и дразнещо шофиране огромното мнозинство от водачите не могат да си представят да живеят без кола. Изводът за правителството и местните власти е следният - трябва да се научим да живеем с колите, а не постоянно да се опитваме да ограничаваме използването им, смята Кинг.