Британците избират дълголетието пред секса
Британците избират дълголетието пред секса / netinfo

40 на сто от британците са готови да се откажат от секса, ако това би ги направило столетници, показват данните от социологическо проучване на Ipsos Mori.

31 на сто от мъжете са готови да се откажат от удоволствията в леглото за сметка на дълъг живот. Този процент при жените е 48 на сто. 94 на сто от запитаните отказват в замяна на дълголетие да развалят отношенията си с приятели, а други 50 процента смятат, че учените трябва да направят всичко за удължаването на човешкия живот.

Според учените дълголетието е невъзможно без секс. В проучванията на доктор Дейвид Уикс от университетската болница в Единбург се казва, че двойките, регулярно занимаващи се със секс (минимум три пъти седмичноо), изглеждат по-млади от останалите си връстници.

Друго изследване на Ipsos Mori от 2005-та година твърдеше, че за 79 на сто от британките диетата е по-важна от секса. В същото проучване данните сочеха, че за 94 на сто британките здравето бе по-важно от секса, а за 91 на сто от запитаните най-важна бе сигурността на семействата си.