Британци похарчиха парите за сватбата си за бездомно коте
Британци похарчиха парите за сватбата си за бездомно коте / ThinkStock/Getty Images

Британски младоженци отложиха венчавката на мечтите си заради бездомно коте, в което се влюбили по време на романтично пътешествие в Абу Даби, пише в. "Дейли мирър".

Котаракът Мистър Ву редовно ходи на бар, черпят го шотче мляко

Карл Плейс и годеницата му Никола Бъркби страшно си паднали по рижото мъниче Шейх, което освен всичко не било в добро здраве. Без да се колебаят, те решили да похарчат 2000 британски лири, заделени за сватбата им, за да осиновят котарака. Така те го взели със себе си в дома си в Брадфорд в графство Западен Йоркшър.

Коте се вмъква в зоопарк, за да се вижда с приятеля си рис

Когато за пръв път видели Шейх на плаж в Обединените арабски емирства, той бил едно дехидратирано и ранено котенце. Те се свързали с местните власти, за да дадат животинчето в приют, но никой не го пожелал. Тогава те решили да го осиновят. Процедурата траяла цели 3 месеца и Шейх станал британски гражданин. Но за сметка на това авоарите на младоженците изтънели и те били принудени да отложат венчавката си.

Коте оживя след двуседмично пътешествие без вода и храна

А за нея всичко било планирано. Тя трябвало да се състои на плаж в Ямайка, като бил изготвен дори и списъкът с поканените гости. Отначало Карл и Никола решили да се лишат от оркестъра и от сватбения букет. Но разходите по осиновяването на Шейх непрекъснато нараствали. Така накрая двамата решили изцяло да отменят сватбата.

Източник: БТА