Британци не знаят родното място на Христос
Британци не знаят родното място на Христос / netinfo

Над една четвърт от пълнолетните британци не знаят къде е роден Исус Христос, показва проучване, посветено на Коледа.

27% от британците не могат да идентифицират Витлеем като родно място на Христос, като цифрата нараства до 36% за младежи между 18 и 24 години.

Проучването, проведено за обществения теологически институт Теос разкрива също, че 27% от анкетираните не знаят, кой е казал на Дева Мария, че ще има син.

През миналата седмица, проучване на вестник Sunday Telegraph показа, че само 20% от училищата планират да проведат традиционното за страната коледно тържество. От анкетираните 1015 пълнолетни, 52% не знаят, че Йоан Кръстител е братовчед на Христос.

Запитани, къде са бягали Йосиф, Дева Мария и Исус от крал Ирод /отговорът е Египет/, повече от три-четвърти или 78% дават грешен отговор. Мнозинството - 52%, смятат, че те са избягали в Назарет. Само 12% от пълнолетните могат да разкажат правилно историята на Рождеството. Т

Учените от института Теос отбелязват, че Коледа е все още "в кръвта" на нацията. Директорът на института Пол Ули казва, че фактът, че младите не знаят много за Коледа, отразява спадането на популярността на Библията и библейските истории, след като те вече не се преподават в училище.