Бразилска школа по самба „преизбрана“ за шампион
Бразилска школа по самба „преизбрана“ за шампион / netinfo

Бразилската школа по самба Бейжа-Флор беше избрана късно снощи за шампион в традиционния парад на школите в световно известния карнавал в Рио де Жанейро, съобщи Франс прес.

Решението на 40-членното жури предизвика взрив от възторг сред феновете на школата от бедняшкото предградие на Рио Нилополис, която повтори успеха си от миналата година.

С пъстрото шествие на Бейжа-Флор и нейните 4200 танцьори, облечени в пищни костюми – както всъщност всички останали участници - завърши двудневният парад на школите, който беше наблюдаван от 70 000 зрители по трибуните на Самбодрума. Това доказа, че успехът ни през 2007 г. е бил напълно заслужен, заяви един от ръководителите на школата по повод подозренията, че миналогодишната шампионската титла е била купена.

Дефилето на Бейжа-Флор струваше 4 милиона долара, които бяха почти изцяло осигурени от благодетеля й Аниз Абрау Давид, известен като един от главатарите на нелегалната лотария, посочва БГНЕС. В Бразилия е публична тайна, че парите за издържане на школите по самба и особено за финансиране на тяхното представяне на Карнавала в Рио се осигуряват отчасти от обществени фондове, но също така от мафиотски структури.