Бракът на княз Кирил се разпада, Росарио подава молба за развод
Бракът на княз Кирил се разпада, Росарио подава молба за развод / снимка: БГНЕС

Княгиня Росарио Надал, съпруга на княз Кирил Сакскобургготски, възнамерява да подаде молба за развод, което са й препоръчали някои експерти по семейно право. Сега въпросът е дали молбата да бъде подадена в Лондон, съобщава испанският сайт minutodigital.

Според експертите, ако разводът стане в Обединеното кралство, Росарио може да получи половината от имуществото на съпруга си, което е далеч по-голямо от нейното, макар тя да има собствена консултантска фирма по въпросите на изкуството. Остава и въпросителната до кога двамата ще продължат да живеят по формулата временна раздяла, добавя сайтът, цитиран от БГНЕС.

Още преди две седмици се заговори за трудния характер на съпрузите и за оскъдното време, което имали за общуване и дори беше лансирана фразата "Те не споделят нищо", припомня minutodigital. Злите езици обаче споменават за възможни изневери и на двамата съпрузи. Набира сила слухът за топла връзка на Росарио с актьора Хю Грант, с когото се познават от дълги години. Княз Кирил може би също е имал нещо повече от обикновено приятелство с млада жена, с която е бил виждан през юли на плажа в португалския курорт Кашкайш.