Брайън Адамс пее в София
Брайън Адамс пее в София / netinfo

Световноизвестният канадски изпълнител Брайън Адамс ще пее тази вечер в София. Концертът му е в Зимния дворец на спорта. С него изпълнителят ще сложи край на европейското си турне, което премина през Австрия, Унгария, Чехия, Сърбия.

Брайън Адамс идва у нас с 30 души екип. Техниката за шоуто му тежи 40 тона и се превозва в 5 тира. Очаква се концертът на канадеца в Зимния дворец да продължи повече от 2 часа. По време на него е разрешено да се правят снимки с любителски фотоапарати. Благословия за това е дал самият изпълнител - факт, който се смята за прецедент в историята на гостуванията у нас на музиканти от подобна класа. Единственото по-специално нещо, което си е поискал Адамс от организаторите, е да има Интернет в неговата гримьорна.

Брайън Адамс издава първия си албум на 21 години през 1980 г. Тогава почти никой не обръща внимание на певеца. В края на 80-те години на миналия век обаче Адамс се превръща в най-популярния канадски изпълнител.

За връх в кариерата му се смята 1991 година, когато се появява песента “Everything I Do I Do It For You”. Тя постига феноменален успех, стои на първо място в английската сингъл класация цели 16 седмици – рекорд, който не е подобрен и до сега.

Освен от музика Брайън Адамс се интересува и от кино и от фотография. Участвал е във филма “Розов кадилак” с Клинт Истууд. Снимки на Адамс пък са публикувани в издания като "Vanity Fair", "Harper's Bazaar".

Канадецът е сред малцината, поканени да снимат кралица Елизабет II по време на едно от празненствата за нейния златен юбилей на трона. По-късно снимката му е използвана за пощенска марка.

Специална фотосесия Брайън Адамс беше направил и на момичетата от руския дует “Тату”. Той дори издаде фотоалбум със свои снимки, наречен “American Women”.

Певецът е собственик и на едно от най-добрите звукозаписни студия в света. В него свои албуми са записвали "Aerosmith" и "AC/DC".