Ботулинът завладя италианките
Ботулинът завладя италианките / netinfo
Все повече италианки се обръщат към ботулина, за да коригират следите на времето по лицата си. В същото време намалява интересът към скалпела и към лифтинга.

Използването на ботулина за опъване на бръчките е все по-широко именно заради временния си характер. Неговите ефекти продължават едва четири месеца, казва пластичният хирург от Европейския дерматологичен институт в Милано Масимо Синьорини. Бумът на ботулина в Италия настъпва след дълъг период на остри критики срещу него. „Ако е направена добре, инжекцията с ботулин представлява сигурна интервенция, която гарантира естествени резултати“, казва Синьорини.

Ботулинът приглажда бръчките и премахва последствията от тревогите, изписани по лицето, като освен това му придава много по-отпочинал вид, съобщи ПронтоСофия.

Ботулинът се харесва на италианките и защото е бърза интервенция, която дава резултати веднага. „Една от причините за спада на интереса към лифтинга е по-дългото време за възстановяване на пациентката след него. Освен това става въпрос за скъпа операция. Днес не всички жени мога да си позволят да „изчезнат“ от хоризонта за известно време, за да се възстановят след лифтинга“, твърди Синьорини.

В спад са и корекциите на носа. За разлика от тях пък във възход са силиконовите бюстове и изглаждането на силуета чрез липосукция. Най-горещият период за този вид корекции е между февруари и юни, когато с приближаването на лятото италианските жени се опитват да придобият хубаво тяло. На мода са и корекциите на увисналите клепки на очите. Сред мъжете процъфтяват корекциите на грозните носове и на клепналите уши.