Боно се завръща през август
Боно се завръща през август / снимка: Reuters, архив

Фронтменът на U2 Боно, който се възстановява след операция на гърба, ще се завърне на сцената през август за началото на европейското турне на бандата, съобщава британският в. "Дейли Експрес".

Ирландската рок група беше принудена да отмени концертите си в Северна Америка, част от световното й турне, както и участието си на фестивала Гластънбъри през юни, след като през май Боно беше приет в болница за операция.

Музикантът обаче се възстановява добре и ще бъде в топ форма за концерта на групата в италианския град Торино на 6 август. "След като Боно се възстанови от операцията на гърба, U2 са готови да започнат европейското си турне", съобщи компанията Лайф Нейшън.

Освен това рокерите са определили нови дати за концертите си в Северна Америка, които ще започнат от Денвър през май 2011 г., отбелязва БГНЕС.

U2 записаха специално послание до почитателите си, публикувано на официалния им сайт, в което пишат: "Благодаря ви, че бяхте до нас".

"Щастливи сме, че бяха насрочени нови дати за концертите на всички места, където първоначално трябваше да свирим. Преди всичко благодарим на почитателите на U2, че бяха с нас. Те са най-добрите и групата иска да се върне там, където трябва да бъде, заобиколена от феновете си", заяви и мениджърът на U2 Пол Макгинес.