/ БГНЕС
Фронтменът на ирландската рок група U2 Бoнo пусна нова песен – „Let Your Love Be Known”, посвещавайки я на медицинския персонал и хората, засегнати от пандемията на коронавируса, специално на италианците.

„За италианците, които ме вдъхновиха … за ирландците… за хората, които този ден на Свети Патрик бяха в затворени пространства, но намериха сили все още да пеят. За лекарите, медицинските сестри и лицата, полагащи грижи на първа линия, ние пеем на вас”, гласи неговият пост в Instagram.
 
В 4-минутния клип, споделен днес, рок звездата свири встъпителните акорди на песента. „… Да, минавам по улиците на Дъблин и никой не беше наоколо… Да, не те познавам. Не, не мисля, че не ми пука. Вие живеете толкова далеч, и сте сякаш точно отсреща, на площада“, гласи част от текста.

Италия удължава карантината

Над 2500 души са загинали от COVID-19 в Италия, която е най-засегнатата от огнището страна след Китай. Ограниченията, наложени във всекидневието на италианците не са ги спрели да пеят и танцуват. В социалните медии се появиха няколко видеоклипа, на които се виждат съседи, които излизат на балконите си и се навеждат от прозорците си, за да танцуват и пеят, изразявайки солидарността си по време на карантината.
БГНЕС