Бонд и българските Бонд - среща преди концерта
Бонд и българските Бонд - среща преди концерта / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

На терминал 2 на столичното летище се състоя една любопитна среща - между момичетата от Бонд, които пристигнаха от Лондон, и тези от квартет Хипнотик, които мнозина наричат българските Бонд. Мария, Боряна, Гергана и Марина успяха да се видят за първи път с Таня, Еос, Елспет и Гай-И, които вече са в София за концерта си тази вечер в зала 1 на НДК. На летището Хипнотик бяха само малка част от групата фенове, посрещащи световноизвестния струнен квартет.

Сред почитателите на формацията особен интерес предизвика факта, че челистката й Гай-И реши да дойде в столицата заедно с тримесечния си син. Бебето върви в комплект със своята бавачка, която ще се грижи за него почти през цялото време на престоя на Бонд у нас. Може би и заради това Гергана от Хипнотик също беше довела на летището малката си дъщеря Мая.

Бонд и българските Бонд  среща преди концерта
netinfo

Бонд не идват за първи път в България. Те вече са били в София за концерт в края на 2001 година. Тогава квартетът беше на върха на славата си. Съставът на формацията сега е малко по-различен от този от преди повече от десет години. От него липсва Хейли Екър, която през 2008 година напусна Бонд, за да се посвети на майчинството. Хейли е заменена от англичанката Елспет Хенсън, която свири на виола.

Концертът на Бонд в зала 1 на НДК започва в 20:00 часа, а вратите на залата ще бъдат отворени още от 19:00 часа. По време на шоуто квартетът ще представи песни от последния си албум, който промотира чрез турне, част от което е и нашата столица. Албумът, озаглавен Play, включва 13 композиции - всички са смесица между класическа музика и поп звучене. В София Бонд ще свирят и стари неща, които са добре познати и любими на феновете им.

Билети за шоуто на Бонд все още има. Могат да се намерят в билетния център на НДК и в разпространителската мрежа на Eventim. Останалите бройки са с цени между 40 и 80 лева. Предлагат се и ВИП места на цена от 100 лева.

Бонд и българските Бонд  среща преди концерта
netinfo