Боксът задмина дори йогата по популярност
Боксът задмина дори йогата по популярност / Guliver/Getty Images

През последните 12 месеца тренировките по бокс набраха невиждана популярност сред жените и явно дори са задминали йогата.

Това показва статистиката на онлайн платформата за спортни облекла "Фашерсайз", според която продажбата на боксови ръкавици се е увеличила с повече от 130% спрямо предходната година. Думата "бокс" пък официално се е превърнала в най-търсения термин в сайта за 2017 г., заемайки мястото на досегашния първенец - "йога".

Не е изненадващо, че все повече и повече жени се вдъхновяват от тренировките по бокс и ги предпочитат за извайване на телата си. Особено предвид факта, че моделите с едни от най-красивите и поддържани тела на подиума като Джиджи Хадид, Карли Клос, Жизел Бюнхен и Адриана Лима поддържат фигурата си именно чрез бокс и постоянно мотивират жените по света да го изберат.

Боксът задмина дори йогата по популярност
netinfo


Именно чрез бокс тренировките, жената може да развие не само хармонично здраво тяло, но и своята памет, рефлекси, координация, издръжливост, гъвкавост и подвижност.

Часовете по бокс са две в едно - и мускулно изграждаща тренировка за цялото тяло - ръце, гръб, корем, дупе, крака, и кардиоваскуларна за топене на излишните мазнини. Друг бонус е и че жената се научава на самоотбрана и бърза реакция в животозастрашаваща ситуация.

Боксът задмина дори йогата по популярност
netinfo


Източник: БГНЕС