Богаташ дарява пари на непознати, за да сбъднат мечтите си
Богаташ дарява пари на непознати, за да сбъднат мечтите си / sxc.hu

Британски богаташ, който неотдавна е бил сред първите британци, записали се в списъка на космическите туристи, днес е щедър и анонимен дарител и дава на напълно непознати хора по 1000 британски лири, пише в. "Сънди телеграф".

Мъжът, чиято самоличност изданието не разкрива, наближава 40 години. Първоначално той искал да похарчи пари, като стане космически турист. Когато обаче чул какво биха искали да направят негови приятели, ако разполагали с милиони, той решил, че неговите лични амбиции са напълно лишени от оригиналност и от креативно и отговорно мислен. Ето защо се отказал от намерението си да става космически турист и започнал да раздава по 1000 британски лири на непознати хора в Лондон, за да могат те да реализират мечтите си, съобщава БТА.

Понякога дарителят просто се приближавал до даден човек, на който гласувал на око доверие, че ще похарчи добре парите, и му подавал плик с банкнотите. Друг път дарителят връчвал на набелязания човек визитка с препоръката да се свърже с него до 48 часа и тогава му давал сумата.

Понякога дарителят превръщал инициативата в търсене на съкровища, като за целта криел поканите за срещите с набелязаните хора в книжарници или на някои знаков обект в Лондон, а после давал инструкции за тяхното намиране в акаунта си в Туитър.

Досега бизнесменът е раздал близо 100 000 британски лири, на хора от целия свят.

Богаташът е работил за застрахователна компания в чужбина, но я напуснал миналата година, след като си дал сметка, че има повече пари, отколкото идеи какво да прави с тях.