Boeing и BMW създадоха ексклузивен самолет за руски олигарх
Boeing и BMW създадоха ексклузивен самолет за руски олигарх / netinfo

За пореден път световната общественост обсъжда с каква лекота руснаците харчат невероятни суми за разкошни вещи. Специално за млад руски олигарх, чието име засега остава тайна, компанията BMW е превърнала луксозен Boeing 787 в самолет-мечта, разработвайки и конструирайки за него луксозен интериор.

Хората, разработили Boeing 787, от самото начало са се стремили да направят самолета разкошно и удобно средство за пътуване, снабдявайки го с всичко, от което човек може да има нужда при полет и пребиваването му на борда да бъде приятно.

Неотдавна в DesignworksUSA group, дизайнерското подразделение на BMW, се обадили от Boeing – компанията помолила да бъде създаден още по-ексклузивен интериор за самолет, като било посочено, че руски бизнесмен се готви да купи самолет. Името на купувача не се съобщава, знае се само, че е на около 30 години, допълва БГНЕС.

След вътрешното преоформяне лайнерът буквално се е превърнал във втори дом на клиента. Сега, докато край прозореца прелитат облаците, стопанинът на самолета ще може да поспи на удобно легло, да прочете книга, разполагайки се на дизайнерска кушетка или да изпие любимия си коктейл в разкошен бар.

В самолета има и конферентна зала. На борда дори има място за паркиране, където собственикът може да остави любимия си BMW. Говори се, че самолетът е струвал на олигарха 15 милиона долара.