Боб Дилън ще пее на 3 юни в София
Боб Дилън ще пее на 3 юни в София / снимка: Sofia Music Enterprises

Боб Дилън ще пее през юни в София. Концертът ще бъде на 3 юни в зала 1 на НДК, съобщиха официално организаторите от Sofia Music Enterprises. Боб Дилън е вторият хедлайнер на фестивала Arena Muzika 2010, в рамките на който е и шоуто на Сър Елтън Джон на 13 юни на стадион "Локомотив".

Продажбата на билетите за концерта на Боб Дилън стартира на 4 март, на цени между 50 и 150 лева.

След цели пет десетилетия на сцената, той продължава да бъде най-влиятелната фигура в историята на американския рокендрол. Спонтанен и непредсказуем, Дилън е едновременно обожествяван и критикуван дори за най-малките си артистични промени.

Текстовете му - първите в рока, определяни като истинско литературно изкуство, са толкова популярни, че не остават чужди дори за политици от ранга на Вацлав Хавел и Джими Картър. Чрез одухотворяването на оригиналното фолклорно звучене, Дилън възражда жанра на пишещите певци.

Боб Дилън ще пее на 3 юни в София
netinfo

През март артистът тръгва на дългоочаквано световно турне, което започва от Япония и включва дати в Осака, Нагоя и столицата Токио.

В началото на юни Боб Дилън ще посети и Стария континент. Турнето ще премине през Румъния, Македония, Сърбия, Словакия, Словения, Чехия, Хърватска и Австрия. И България - на 3 юни в зала 1 на НДК.

Повече за предстоящия концерт четете в Zar.bg