Близък на папата свещеник има дъщеря
Близък на папата свещеник има дъщеря / netinfo

Дон Паоло Куртаз, който през 2005, посрещайки папа Бенедикт ХVІ във Валле д' Аоста, му каза: " Ваше Светейшество, сега аз съм вашият свещеник", е баща на тригодишно момиче. Това разкри торинският всекидневник "Стампа".

Според изданието дон Паоло вече "е дал оставката си ". Епископът на Аоста Джузепе Анфози обаче му позволил да си вземе една година за размисъл, пише БГНЕС, като се позовава на „ПронтоСофия”.

"Не искам да захвърлям расото, искам само да помисля на спокойствие дали мога да се върна към свещеничеството. Ще остана във Валле д'Аоста" каза пред вестника дон Паоло Куртаз.

Заедно с още един свещеник той се грижеше за пет епархии в областта, обхващащи 300 кв.км. Той е известен и като автор на многобройни инициативи за поддържане на директна връзка с католиците.

Дон Паоло използваше включително и метода на проповядването чрез интернет, пращайки по електронната поща 4500 проповеди седмично. Три минути всяка седмица проповядваше и по радиото. Дон Паоло беше дори главен герой в телевизионна реклама – част от кампания за привличане на дарения за църквата.