Близки на Берлускони го карат да се лекува от пристрастеност към секса
Близки на Берлускони го карат да се лекува от пристрастеност към секса / снимка: БГНЕС

Хора от антуража на италианския премиер Силвио Берлускони го приканвали да постъпи за лечение в клиника заради пристрастеността си към секса, пише британският седмичник "Сънди таймс". Разкритието прави не кой да е втората съпруга на Берлускони в биографична книга, която ще излезе на книжния пазар в Италия в сряда.

Книгата е дело на Мария Латела, която е интервюирала цели 19 години Вероника Ларио, втората съпруга на Берлускони, с която премиерът сега е в развод, отбелязва БТА.

В едно от интервютата Ларио признава, че хора от кръга на Берлускони са я приканили да се сдобри с него, за да му помогне да намери себе си. Същите тези хора са повдигнали въпроса и за постъпването на премиера в специализирана клиника за лечение на сексуалната му пристрастеност. Това е станало малко преди Берлускони да председателства срещата на върха на Г-8 в италианския град Акуила през юли. В специализираното лечебно заведение премиерът щял да остане едва или две седмици.

В книгата Ларио признава, че не може да разговаря с Берлускони за кризата в брака им, защото той щял да й сервира само поредната лъжа. Тя споделя, че в миналото е била бавачка на премиера, но сега вече не иска да играе тази роля, да се грижи прекалено за него и да му пречи да изглежда смешен в очите на хората.

В книгата като пример как е била лъгана от Берлускони, Ларио посочва лъжата на премиера за гостуването му на партито на рождения ден на 18-годишната неаполитанка Ноеми Летиция. През април, след обяд в семейната вила Макерио край Милано, Берлускони казал на Ларио, че трябва да отиде спешно в Неапол заради среща във връзка с кризата с боклука. На следващия ден Ларио научила къде точно е бил съпругът й в Неапол. От тогава двамата не са си разменили и думичка.

В книгата Ларио признава, че е била принудена от поведението на съпруга си да поиска развод от него. Тя разказва, че след като е оповестила намеренията си, италиански вестници, изразяващи позициите на премиера, са започнали кампания срещу нея. Това разгневило страшно много дъщеря й Барбара, родена от брака й с Берлускони. По телефона Барбара потърсила обяснения от баща си и двамата почти развалили отношенията си. Същата вечер Берлускони пропуснал да уважи тържество на дъщеря си в галерия в Милано, която била нейна собственост. После Барбара все пак се сдобрила с баща си, разказва Ларио в книгата.