/ Gulliver/Getty Images
Певицата Бионсе бе обявена за шоумен на годината на 50-ата годишна церемония за наградите "Имидж" на американската Национална асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP), съобщи АП.

След като получи приза, тя отдаде дължимото на другите номинирани в същата категория. Бионсе победи в надпревара с актьора Чадуик Боузман, режисьора Райън Куглър, баскетболната звезда Леброн Джеймс и актрисата Реджина Кинг. "Поласкана съм, че съм сред всички вас и че съм част от тази жизнена и преуспяваща общност. Благодаря на американската Национална асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите (NAACP)", каза певицата.

Миналата година тя издаде съвместен албум, озаглавен "Everything is Love", заедно със съпруга си Джей-Зи.

Красивата Лупита Нионго (СНИМКИ)

"Черната пантера" спечели наградата за най-добър филм. Блокбастърът на "Марвел" победи в надпревара с "Черен в клана" ("BlacKkKlansman"), "Луди богати азиатци", "Ако Бийл стрийт можеше да говори" и "Омразата, която сееш". Супергеройският филм е хит в бокс-офис класацията на Северна Америка и културен феномен в САЩ.

"Черната пантера" спечели отличията и в други категории, включително за най-добър актьор във филм (Чадуик Боузман), най-добър актьор в поддържаща роля (Майкъл Б. Джордан) и най-добър режисьор (Райън Куглър). Джуси Смолет, който загуби надпреварата със звездата от "Анатомията на Грей" Джеси Уилямс за приза за най-добър актьор в поддържаща роля в драматичен сериал, не присъства на церемонията. Тази седмица бе вълнуваща за снималия се в сериала "Империя" Смолет, след като бяха снети обвиненията срещу него, че е инсценирал нападение срещу себе си на расистка и хомофобска основа.

Актьорът Крис Рок обяви, че наградата за комедиен сериал е присъдена на "Чернеещ" (Black-ish") на телевизия Ей Би Си. Участващите в "Чернеещ" (Black-ish") Трейси Елис Рос и Антъни Андерсън спечелиха наградите съответно за най-добра актриса и актьор в комедиен сериал. Тараджи П. Хенсън грабна приза за най-добра актриса в драматичен сериал за "Империя", а Омари Хардуик - отличието за най-добър актьор в драматичен сериал за "Власт". Ела Мей спечели наградата за най-добър албум за носещия нейното име диск и освен това бе обявена за най-добър нов изпълнител, докато Чайлдиш Гамбино получи отличието за най-добро музикално видео за "This is America".

Конгресменът Максин Уотърс бе удостоена с почетна награда за обществени заслуги, присъждана от президента и главен изпълнителен директор на Национална асоциация за съдействие на напредъка на цветнокожите. Наградите "Имидж" бяха раздадени на церемония в театър "Долби" в Холивуд.
БТА