Биографията на Кърт Кобейн излиза на български
Биографията на Кърт Кобейн излиза на български / netinfo

Почти 15 години след смъртта на Кърт Кобейн той продължава да е във фокуса на вниманието. Сега на българският книжен пазар излиза книгата – „Nirvana Биографията на Кърт Кобейн”. Автор на четивото е специалистът по звук на американския Северозапад Чарлс Крос.

„Биографията на Кърт Кобейн” представлява най-изчерпателния и сериозен поглед върху живота на Кобейн. Тя разказва неговата история – за детството, за творчеството, за вдъхновението и за демоните му. Зад текста стоят четири години проучвания, над 400 интервюта, безброй папки с документи, стотици музикални записи, безкрайни безсънни нощи и много километри, навъртени между Сиатъл и Абърдийн.

Емоционалният заряд на биографията е подсилен от повече от 80 архивни фотографии на Кърт Кобейн, неговото семейство, приятелите му и групата, а достъпът на автора до дневниците и личните му записки я превръща в автентично свидетелство за един живот, изпълнен с много талант и възможности, но засенчен от непоправима тъга и трагично завършил без време.

Единствено в българското издание на „Биографията на Кърт Кобейн” фигурира пълна дискография на Nirvana и на неговите странични проекти.