Бикини предупреждават за ултравиолетови лъчи
Бикини предупреждават за ултравиолетови лъчи / netinfo

Специални бикини пазят дамите от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи. “Умните” гащички SmartSwim UV Intensity Bikini са дело на канадска компания.

Технологичният елемент в бикините е същевременно и декоративен. На връвчиците са нанизани герданчета от пластмаса, които променят цвета си, когато нивото на лъчите превиши допустимите норми, информира БГНЕС, позовавайки се на TechNews.

При слабо и умерено ултравиолетово излъчване герданчето има бял или светлолилав цвят. Когато обаче интензивността на лъчите превиши нормата, "броеницата" става тъмнолилава, което е ясен сигнал към дамите да прекратят припичането на слънце.

Напоследък хората отделят все по-голямо внимание на вредното влияние на окръжаващата среда и, в частност, на ултравиолетовите лъчи. Търсенето на защитните бикини е превишило очакванията на компанията производител.

Един брой от SmartSwim UV Intensity Bikini струва около 100 щатски долара. Налични са различни размери, за да се възползват от нововъведението както по-слабичките, така и закръглените потребителки. Технологията действа и в облачно време, когато по принцип хората не ги е грижа за ултравиолетовото излъчване.