/ iStock/Getty Images
Антикапиталисти ли са биковете? Този въпрос заинтригува Израел, след като огромно говедо се разлюти, избяга от ограждението си и нахлу в местна банка, предаде Франс прес.  

Необичайната сцена се е разиграла в клон на банка "Леуми", разположен в индустриална зона на град Лод в близост до мегаполиса Тел Авив.

Бикът е успял да избяга от кошарата си, намираща се недалече от банката, и се е озовал на паркинга на учреждението, преди да нахлуе в него, съобщава израелският новинарски сайт Израел Хайом (Israel Hayom), който публикува кадри от инцидента.

Изненадващото нахлуване на едрото животно в банката е предизвикало паника сред служителите и клиентите, отбелязва източникът.

От видеото става ясно, че след като са преследвали бика, няколко души са успели да метнат въже около врата му и да го насочат към изхода. 
 
Говорител на банка "Леуми" е потвърдил инцидента пред агенцията, посочвайки, че животното не е наранило никого, нито е причинило щети. В крайна сметка бикът е бил прибран от собственика си.

Сайтът иронизира нивото на "недоволство" срещу таксите в тази голяма израелска банка, което достигна "безпрецедентна" стойност в понеделник. 
 
БТА