БГ РАДИО отбелязва 10 години с мегаконцерт
БГ РАДИО отбелязва 10 години с мегаконцерт / Sofia Photo Agency, архив

Преди 10 години с мегаконцерт на пл. "Александър Батенберг" в България се ражда БГ РАДИО. И до момента това е единствената българска медия, която излъчва, подкрепя и промотира само българска поп и рок музика вече десет години.

На 1 май 2011 г. в 20 ч. на същия този площад БГ РАДИО ще празнува първия си голям юбилей с грандиозен безплатен концерт за слушателите си и фенове на българската музика. След 10 години на сцената на БГ РАДИО в центъра на София под звездите ще излязат най-ярките бг звезди! Десет от песните, изпълнени на концерта, са избрани от слушателите на медията в кампанията Твоите 10 на живо чрез гласуване на www.bgradio.bg и са сред най-желаните да звучат в ефира на радиото през десетте години на съществуването му.

За кръглата годишнина на БГ РАДИО със специални изпълнения се събират фаворитите на българската публика: Дони и Момчил, D2 и Дичо, Сигнал и Кирил Маричков! За изпълнение на мегаконцерта "След 10 години" идва и безспорната международна бг звезда - уникалният цигулар Васко Василев! Той ще покаже майсторството си на цигулката рамо до рамо с любимия на поколения българи Васил Найденов. С изпълненията си на 1 май на пл. Ал. Батенберг БГ РАДИО ще поздравят още: Стенли, Остава, Графа, Любо, Орлин Павлов, Galia, Миро, Мария Илиева, Ивайло Колев, Мона, Нети, Поли Генова, Рут Колева, Мастило, Криста, Стоян и Елица, V.O.XX., Калин Вельов, трупата на Нешка Робева.

БГ РАДИО обещава и още специални изненади за всички, дошли на концерта.