Бела Хадид даде интервю за GQ, в което каза, че съжалява задето не е израснала в мюсюлманска среда и култура. Моделката участва във фотосесия с колегата си Рами Юсеф от сериала "Рами" за стрийминг платформата Hulu. Именно този актьор й помогна да вникне в мюсюлманския манталитет.

Самата Бела се нарича мюсюлманка: в интервю тя каза, че много се гордее с това: „Тази част от мен ми липсваше толкова дълго и това ме направи много тъжна и самотна”.

Бела и Джиджи Хадид
БГНЕС

Бела е израснала в калифорнийския град Санта Барбара с по-голямата си сестра Джиджи Хадид и по-малкия си брат Ануар. Бащата на Бела Хадид е Мохамед Хадид, американски бизнесмен и милионер от палестински произход, а майка й Йоланда Хадид е холандка.

Бела сподели, че обикновено е била единствената ученичка от арабски произход в класа и често била обект на расистко отношение.

Бела Хадид - най-красивата жена в света се снима гола за списание (СНИМКИ)

Както самата тя сподели по-рано, баща й бил много религиозен и често се молел. Когато Бела беше на четири години, родителите й решихли да се разведат, но и двамата остават в Калифорния заради децата си.

„Наистина бих искал да порасна и да бъда с баща си всеки ден, да уча и наистина да мога да практикувам мюсюлманската култура, просто да мога да живея в нея. Но не ми го дадоха”, сподели Бела.

Тя се потопила в мюсюлманския свят благодарение на приятелството си с Рами Юсеф, актьор и главна роля в телевизионния сериал „Рами”, с когото срещна на снимачната площадка: „Той ми позволи да се моля с него и това беше един от най-красивите моменти в живота ми като възрастен човек”, призна Бела.

В конфликта между Палестина и Израел Бела Хадид, както и сестра й Джиджи, застанаха на страната на Палестина. Моделката често пише за проблемите на палестинския народ, за което често е забранявана в Instagram. Освен това тя и Джиджи бяха подложени на остри критики в мрежата заради подкрепата им за Палестина, а американските медии дори призоваха моделките да бъдат подложени на тормоз за антисемитизъм.
 

Бела Хадид
Gulliver/Getty Images


Бела Хадид: Бих рискувала кариерата си заради палестинската кауза

На снимачната площадка за сериала "Рами" снимачният екип й направи подарък за „Добра дошла” - подари тениска с надпис "Свободна Палестина", което много трогна Бела: „Не можах да се справя с емоциите си. Като човек от арабски произход за първи път срещнах съмишленици”, почти със сълзи каза тя.

БГНЕС