Бебе загинало от майчина целувка
Бебе загинало от майчина целувка / cнимка: Sofia Photo Agency

Момиченце на 11 дни е починало след като неволно е било заразено от майка си с вируса, който причинява смъртоносен херпес, вероятно от целувка или при кърмене, съобщи следовател за смъртни случаи, цитиран от АФП. Разследването установило, че новородената Дженифър Скофийлд е починала от вируса на херпес симплекс (HSV).

 

Нейната 35-годишна майка Рут може би се е заразила с него в края на бременността, според следователя, най-вероятно за пръв път в живота й, което означава, че тя не притежава имунитет срещу него, както и новороденото. Вирусът е атакувал основните органи на бебето и то е починало за дни. Скофийлд се чувствала зле със симптоми, подобни на грип няколко дни преди раждането и е била лекувана за няколко рани по устата.

 

Дъщеря й се почувствала зле след раждането и е била приет в болница поради неестествена сънливост и липса на апетит. Следователят е на мнение, че за нещастния случай няма виновни. Опечалената майка е предприела кампания във Великобритания, за да насочи общественото внимание към условията, които според нея убиват шест бебета в страната всяка година.