/ iStock/Getty Images
Бебе ехидна, което оцеляло след нападение на птици и паднало от дърво, бе спасено от служители в зоопарк в Австралия, предаде Ройтерс.

Граждани донесли бебето в зоопарка Таронга в Сидни миналия месец, след като то паднало на балкона им от четириметрово дърво в опит да избяга от набезите на врана и сврака.
 

"То се било загубило и тези хора си седели на балкона един хубав следобед, чули шум и малко след това видели малкото същество на балкона си", разказва Сара Мейл, която се грижи за животни в зоопарка. "Когато вдигнали поглед към дървото, видели там гарван и сврака".

След като се възстановило от травмите, малкото остроносо животинче, което се събира в човешка длан, започнало да наддава и да се развива, казва Мейл. Тя добавя, че състоянието на ехидната се подобрява всеки ден, но е все още много малка и в природата би била зависима от майка си, затова ще изисква грижи още няколко месеца в зоопарка.
 

"Отгледала съм много животни през годините в Таронга, но толкова млада ехидна е нов опит за мен", казва Мейл. Бебето ще остане в клиниката на зоопарка, докато му поникнат бодли и може да се храни само.

Ехидната и птицечовката са единствените видове бозайници, които снасят яйца.
БТА