Бебе антилопа се сприятели с леопард (ВИДЕО)
Бебе антилопа се сприятели с леопард (ВИДЕО) / screenshot/YouTube

Удивителни кадри, заснети от служител в националния парк "Крюгер" в Република Южна Африка, показват разцъфващото невероятно приятелство между бебе импала (вид африканска антилопа) и леопард, пише в. "Дейли експрес".

31-годишният рейнджър Естиан Хоуи в изумление е наблюдавал и заснел едночасовата "заигравка" между малката импала и хищника. Направеният от него запис показва как бебето импала нежно души и побутва муцуната на мързелуващата голяма котка. Дори когато леопардът отвръща по-грубо на бебешките ласки, антилопчето не проявява ни най-малък признак на страх, и дори следва новия си приятел наоколо."През всичките години като рейнджър не съм наблюдавал подобно нещо и не очаквам да го видя отново", споделя изуменият Хоуи.

Рейнджърът напомня, че младите леопарди често си играят с плячката заради липсата на убийствена обиграност. Това според него обяснява странната случка. "Макар случилото се да изглеждаше като съвместна игра, всъщност само леопардът си играеше. Възможно е той да е изчаквал появата на майката на бебето импала, за да се прояви като същински хищник", казва служителят.

Източник: БТА