/ iStock/Getty Images
Сериен крадец от британския град Нюпорт беше вкаран зад решетките за две години благодарение на бдителен папагал, който с крясъци събудил стопанката си по време на обира, пише в. "Дейли мейл".

На 20 юни миналата година рецидивистът Джейк Флетчър ограбил три къщи на една и съща улица. По време на последния си взлом злосторникът бил изненадан от папагал. Пернатото започнало да крещи с цяло гърло и разбудило стопанката си. Когато жената отишла да провери какво става, тя заварила Флетчър, който се опитвал да се скрие зад вратата. Папагалът продължавал неистово да се дере. Крадецът се промъкнал към задната врата, но яката дама сграбчила раницата му. Той се изплъзнал и избягал, но багажът му с плячката останал в ръцете й. По-късно крадецът бил арестуван и си признал за кражбите в съда, след което получил 2-годишна присъда.

Съдебният състав благодарил на г-жа Флетчър за храбростта й и тя получила награда в размер на 500 паунда. Изданието изтъква, че по-голямата част от сумата бил изработил бдителният папагал.
БТА