Барак Обама не е поканен на сватбата на Челси Клинтън
Барак Обама не е поканен на сватбата на Челси Клинтън / снимка: Reuters

Американският президент Барак Обама не е поканен на сватбата на дъщерята на бившия президент Бил Клинтън - Челси и няма нищо против това решение, предаде ДПА. Този уикенд 30-годишната Челси Клинтън ще се омъжи за дългогодишния си приятел 32-годишния инвестиционен банкер Марк Мезвински в градчето Райнбек, щата Ню Йорк.

„Хилари и Бил уместно искат да запазят събитието само за Челси и съпруга й", заяви Обама в ток-шоуто „Възглед" на телевизия Ей Би Си. Американският президент отбеляза, че ще направи същото за двете си дъщери на 12 и 9 години. Той призна, че присъствието му на сватбата ще развали празненството. „Достатъчно трудно ще бъде с един президент", отбеляза Обама като се пошегува с разопаковането на подаръците от Сикрет Сървис и извънредните мерки за безопасност на сватбата, пише БТА.

Обама заяви още, че изгубил интерес към телефона си Блекбъри след като станал президент, тъй като вече никой не се осмелявал да му праща забавни текстови съобщения, посочва АФП. Обама, който е фен на Блекбъри, се опитваше да запази мултимедийния си телефон след встъпването си в длъжност през януари 2009 г., от който трябваше да се откаже поради съображения за сигурност и конфиденциалност. Накрая той получи обезопасен модел с конфигурация, съгласувана с юридическия екип и службата за сигурност на Белия дом.