Байерли и Ути сготвиха говежда пържола
Байерли и Ути сготвиха говежда пържола / netinfo

Говежда пържола на тиган, полята със сос от бърбън, кетчуп и сос "Уорчестър", с гарнитура - картофки с пресен лук и горчица, сготвиха посланикът на САЩ у нас Джон Байърли и Ути Бъчваров. Това стана в рамките на Дните на американската кухня в МОЛ-София.

Дипломатът, за който, по думите му, сме свикнали да говори за политика и бази, каза, че добрата храна и напитка сближават хората от различни култури. Той каза, че е роден в щата Мичиган, който е известен с големите си ферми и големите крави.

Посланик Байърли поздрави българите за златния успех на нашите състезатели по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки.

Препасан с черна престилка, американският посланик сготви още няколко американски деликатеси в рамките на инициативата Дните на американската кухня.