Backstreet Boys пеят за спиране на климатичните промени
Backstreet Boys пеят за спиране на климатичните промени / снимка: Reuters

Третият и последен концерт в рамките на кампанията на Европейската комисия „Play to Stop: Europe for Climate" ще бъде изнесен от номинираната за „Грами" поп-група Backstreet Boys на 7 декември в Копенхаген. Кампанията „Play to Stop: Europe for Climate", подкрепена от международния музикален канал MTV, има за цел повишаване на осведомеността сред младите хора относно ангажимента и водещата роля на Европейския съюз в борбата срещу изменението на климата преди Конференцията на Организацията на обеднените нации (ООН) за изменението на климата, която започва на същата дата.

Американският музикант Moby и британската инди-рок група „Editors" бяха изпълнителите на предходните концерти в рамките на кампанията, които се проведоха съответно в Стокхолм и Будапеща.

Новият албум на Backstreet Boys - „This is us", излезе на 6 октомври за радост на милионите фенове на групата. С повече от 76 милиона продадени копия на албумите им в световен мащаб през последните 12 години „Backstreet Boys" безспорно са една от най-успешните групи в историята на музиката. Музикалната им изява ще затвърди европейското послание, че е задължително да се борим срещу изменението на климата.

„Време е всички ние да направим каквото можем - не само да повишаваме осведомеността относно проблемите, свързани с климата, но и да действаме за разрешаването им. Горди сме, че участваме заедно с MTV в кампанията „Play to Stop: Europe for Climate" и очакваме да ви видим в Копенхаген", заяви Брайън Литръл - вокалист на Backstreet Boys.