Баба самурай учи италиански военни на бойни изкуства
Баба самурай учи италиански военни на бойни изкуства / netinfo

77-годишната японка Кейко обучава военните от известните италиански парашутни части Folgore в град Ливорно на бойни изкуства, съобщи вестник „Кориере дела сера“, цитиран от ProntoSofia.

Дребничката и на пръв поглед невинна баба самурай е жив пример за това, как в бойните изкуства силата и физическите дадености са важни само в известен смисъл.

Японската пенсионерка, която живее от дълго време в Италия, поваля на килима за секунди и без проблеми едрите си ученици от военните части. Тя е тяхната преподавателка по джудо, карате, киокушин, айкидо, ушу.

Кейко е родена в Осака през 1931 в семейството на самураи. Още от малка тя започва да се учи на айкидо - японското бойно изкуство, смятано като начин за хармонизиране на енергията.

„Всичко, което знам, съм го научила от великия самурай Уешиба Кисомару. В живота няма невъзможни неща“, казва на италианските си ученици Кейко.

Бригадата „Фолгоре“ е една от най-важните части на италианските военни сили. Тя е съставена от доброволци на постоянна и непостоянна служба. За да станат част от „Фолгоре“, италианските военни преминават през специално обучение.