Дни след смъртта на един от най-скъпите му хора – неговата баба, певецът Азис реши да проговори.

„Трябва да си изключително фин, деликатен и много търпелив, за да можеш да сложиш етикет и заглавие на Азис. Не всеки има право да говори за него. Много е тъжно, когато сам трябва да сложиш своята цена. Аз предпочитам да се наричам Безценен“. Това каза Азис в откровено интервю на Мариян Станков - Мон Дьо за „Неделята на NOVA“.

На въпрос на Мон Дьо дали може да се каже, че Азис е Майкъл Джексън на чалгата, певецът отговаря: „Той е цветнокож, хомосексуален, дискриминиран, женствен, талантлив… да, може да се каже“.

„На въпроса „Кой съм аз?" си отговарям ежедневно. Аз съм един изключително тъжен, самотен, тих и стоящ на тъмно човек. Шизофренно на това, музиката му е най-красивата, най-тъжната, пълна с информация, а аз всъщност съм един празен, сив човек. За мен раздвоение на личността имат хора, които се чувстват еднакво добре в мъжки военни дрехи и на високи токчета. Ти на това как му казваш?“, каза още той.

„От дете ми казваха, че съм доста „флексибъл“. Можех да лъжа, можех да мамя. Можех да се смея, можех да плача. Не съм бил никога наивен, напротив – винаги съм бил прекалено смел“, споделя певецът.

„Фактът, че най-гледаното видео на „Хабиби“, в което съм облечен за 2,50 лв. има 93 милиона гледания, означава, че хората са започнали да ме слушат“, категоричен е той.

Азис споделя, че не смята, че е грешка, това, че е станал звезда. И допълва: „Грешката е, че съм се родил на неправилното място“.

Той е категоричен, че чалгаризацията на обществото не е дошла от нас. „Тя датира още от 50-те и 60-те години с появата на Мерлин Монро. Това е първата чалга фигура в историята на света. Платинено руса, ярко червено червило, рокля с диаманти, стремеж към лъскавото, спането с президенти. Не ти ли напомня това на днешните момичета?“, коментира певецът.

„Смятам, че стремежът към скъпото и луксозното е чалга“, казва той.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
NOVA