Авторски рок завладява София през уикенда
Авторски рок завладява София през уикенда / netinfo
Авторски рок завладява София през уикенда
51424
Авторски рок завладява София през уикенда
  • Авторски рок завладява София през уикенда

Рок маратон за авторска музика започва в София в 10 часа днес и продължава и в неделния ден. Рок от няколко поколения и много изненади обещават да има в програмата на фестивала „23 часа и половина Rock It Marathon" неговите организатори от рок група SEVI.

За първи път тематично рок събитие обръща внимание на най-малките почитатели на жици и рифове - с рок матинето, което започва в 11 часа днес. Денят ще продължи с Тeen Launch, посветен на тийн рок групите, а кулминацията ще бъде с изпълненията на някои от най-интересните нови български рок банди в концерта Rock it To the Ground.

Специално за Дарик Севи и Рали от рок група SEVI разказаха откъде е тръгнала идеята за феста.

„Това ще бъде събитие, посветено изцяло на новата авторска музика в България. Поканили сме 30 банди, които ще се изявят за два дни. Цялото събитие ще бъде и среща на три поколения музиканти, понеже ще се състои от сутрин до вечер. Сутрините ще се изявяват деца музиканти. Първата сутрин ще ни гостуват от едно рок училище, а втория ден - 18 март, пък ще има деца от читалище „Възраждане", детски китарни школи. Следобедите сме отделили на тийн групите, които набират скорост в т. нар. Тeen Launch, който ще продължи до 17 часа. След това, до 22 часа, ще се изявяват по-зрели групи", разказа Рали.

Севи: „Този фестивал е с промо цел, той е некомерсиален. Идеята на целия формат е групите да могат да представят най-новите си авторски проекти, да могат да се представят пред публиката, защото напоследък има известен отлив в рокендрола и не само в него. Идеята е да съберем публиката на всички групи заедно и тя сама да прецени кое си струва и кое не".

Събитието ще се проведе в столичния клуб Rock It. Цената на входа за рок маратона е 5 лева за всеки от двата дни.