/ iStock/Getty Images
От известно време България и Северна Македония споделят в музикалните си класации един хит. Става въпрос за "Корона, чао" на Александър Митевски и Драган Спасов-Дац заедно с Брастет Скопие. Песента само за ден прави половин милион гледания, което за мащабите на съседите ни е впечатляващо.Песента стана хит у нас покрай едно клипче от профила на премиера Бойко Борисов. На него той кара автомобил по празна магистрала, а в колата звучи песента.

"Корона чао" е кавър на познатата "Bella Ciao", която също в момента се радва на нова популярност покрай сериала La casa de Pepe. Е, македонската версия вече има над 1,2 млн. гледания, като голяма част са от българи, което се чете и в коментарите.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Еднаш кавалер, секогаш кавалер ❤️

A post shared by Dac & Aleksandar (@dac.aleksandar) on


"Те кашляй тамо, ти, млада дамо", е само една от култовите фрази от песента, която иронизира изолацията, преяждането, но и гледа с надежда към бъдещето, когато пак ще се прегръщаме.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dac & Aleksandar (@dac.aleksandar) on


Пред македонските медии авторите на песента споделят, че тя е хит не само в България, но и в Сърбия, а и в останалите балкански държави. Вижте още в канала "Уеб Цитати" във vbox7

"Манталитетът ни е сходен, всички сме в тази ситуация с карантината", коментират те и определят песента си като "бунт" срещу вируса, който промени живота ни и ни накара да мечтаем за предишния си такъв.
 
Митевски признава, че е приятно изненадан от видеото с премиера Борисов и наистина не знае как е стигнала песента до него.

"Посланието за оптимизъм и позитивен дух беше добре разбрано", посочва той.
 
 

Само с общи усилия, дух и дисциплина ще се преборим с коронавируса. Благодаря на всички български граждани, които...

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 25 април 2020 г.