Австралийка планирала бомбен атентат от любов
Австралийка планирала бомбен атентат от любов / netinfo

Лудо влюбена австралийка е била арестувана и обвинена в планиране на бомбен атентат в Сидни, с който да докаже чувствата си към любимия, съобщават австралийските медии.

Джил Кортни /27 г./ била толкова обсебена от нежни чувства към 28-годишния Хюсан Калаш, че татуирала името му “на различни места по тялото си”.

За него това може би не е било достатъчно доказателство или той просто е искал да се отърве от натрапницата и за това й поставил сериозно условие, за да сподели чувствата й – да извърши бомбен атентат на публично място, съобщава БГНЕС.

Джил обаче не се поколебала нито за миг и пристъпила сериозно към задачата - консултирала се по въпроса, купила материали за бомба и вече била готова да действа, когато в полицията постъпил анонимен сигнал за готвения терористичен акт.

При обиска в дома й полицаите открили експлозив, детонатор и перука. Но и още нещо – тефтерче, в което си записала етапите при изпълнението на задачата: “Отивам на мястото. Залагам бомбата. Тръгвам си. Задействам устройството. Влизам в колата. Преобличам се и свалям перуката. Връщам се в къщи.”