Атлантическият път, известен като Атлантерхавсвеиен в Норвегия, е един от най-опасните и живописни пътища по света, по който можете да си представите да шофирате.

13 кътчета, където есента е приказно красива (СНИМКИ)

Пътният участък е с дължина над 8 километра и се простира през архипелаг в Норвежко море. Пътят е построен над водата и изглежда като огромен мост.
Строителството на необичайния път е отнело 5 години в периода между 1983 и 1989 година. Изграждането му е свързано с множество перипетии, включително десетина мощни урагана. Пътят е изплатен доста бързо и днес няма такса за преминаването по него. Класифициран е като национален туристически маршрут и е включен в списъка на културното наследство. https://twitter.com/mosuveeraya/status/726605064173805569 https://twitter.com/mosuveeraya/status/726605064173805569 

Пътешествие из едно от най-мистичните места на земята (СНИМКИ)

Пътят свързва остров Аверой с континенталната част на община Ейде. Заради грубия норвежки пейзаж и дивата природа, Атлантическият път е определен за един от най-страхотните и вълнуващи маршрути в света. Заради странната извивка на Сторсезандетския мост, норвежците наричат това трасе „пияния път“ или „път в нищото“.

Самото шосе е разположено на няколко острова и рифа, съединени от осем големи моста.

Насладете се на едно изумително пътуване по най-опасния и красив път (СНИМКИ)
 
Когато времето е слънчево и спокойно, най-опасният път на света не изглежда толкова страшен. Но когато има дъждове и ветрове тези 8,3 км разстояние са истинско предизвикателство. Пътят е изключително опасен заради силните пориви на вятъра и огромните океански вълни, които заливат шосето.

Ах, този приказен Флам! (СНИМКИ)

Много авантюристи го посещават точно заради това през есента, когато има много бури, за да усетят истински адреналин.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук